Sponsoring

Sponsoring 2: Stichting ANDERS

Ford Wensveen was na de verhuizing aan de dijk jarenlang gevestigd middenin de dorpskern van Alblasserdam. Tegenwoordig geeft de Wensveen rotonde, naast onze vestiging, alle richtingen aan om het dorp in te kunnen rijden. Wij voelen ons nauw verbonden met dit dorp. En als familiebedrijf met bijna 90 jaar historie zijn we diepgeworteld in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard.

Als bedrijf vinden we het ook onze verantwoording om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Alblasserdam en grotere regio. Daarom helpen we verenigingen, instellingen en maatschappelijke doelen uit de regio. En net als met onze klanten, gaan wij met onze sponsorprojecten een duurzaam en langdurig partnerschap aan. In onze rubriek “ Sponsoring” zetten wij deze projecten graag in de spotlights om het verhaal achter deze projecten te vertellen.

Deze maand is dat Stichting ANDERS!

Stichting ANDERS is een snel groeiend ondernemersnetwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. ANDERS daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen. Want geven maakt rijk!

Even een korte uitleg hoe Stichting ANDERS werkt via deze video:

We zijn als mensen graag zelfstandig en lossen graag onze eigen problemen op. Maar soms is dat gewoon niet mogelijk. Soms is het nodig dat er iemand naast ons komt staan die vanuit kennis, ervaring en middelen meedenkt en meewerkt richting een oplossing.

Stichting ANDERS wil als brug fungeren tussen ondernemend Nederland en mensen in de samenleving die ondersteuning zoeken van professionals.

Ze willen juist dáár ondersteuning organiseren waar de nood hoog is. Dat betekent dus ook dat niet elke hulpvraag doorgang vindt en in behandeling wordt genomen.  Ze werken veel samen met gerenommeerde partijen. Denk hierbij aan het Legers des Heils, Voedselbank, Wijkteams en Vluchtelingewerk.

Stichting ANDERS is zeer succesvol gebleken en heeft sinds de oprichting van 2015 het netwerk van deelnemende ondernemers enorm vergroot, diverse prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder van het Oranje Fonds en de landelijke Vrijwilligersprijs 2019. Sinds deze maand is Stichting ANDERS Rotterdam ook officieel een feit. Ze bestonden al 1,5 jaar, maar zijn onlangs ingeschreven als stichting en heten vanaf deze maand officieel Stichting ANDERS Rotterdam.

“Dagelijks zie ik het in onze aanvragen staan dat mensen geen sociaal netwerk hebben om op terug te vallen. Hoe verdrietig dit is besef ik weer eens extra als ik bezig ben met de hulpvraag van een jongere uit Papendrecht.” vertelt Robert de Heer, oprichter van stichting ANDERS. Deze jongeman gaat vanuit een kwetsbare thuissituatie verhuizen naar een woonproject in Dordrecht. Veel spullen om te verhuizen had hij niet. Een bed, z'n tv en wat vuilniszakken met kleding. Een vervoersmiddel ontbrak. Zijn begeleider van Internos Thuiszorg nam daarom contact met ons op. Ford Wensveen twijfelde ook bij deze hulpvraag geen seconde, een busje werd beschikbaar gesteld. 'Stiekeme tranen achter m'n mondkapje, omdat ik blij ben dat hij een nieuwe start kan gaan maken.' vertelde de begeleider achteraf. “De hulpvraag die wij stellen aan de ondernemers hoeft dus ook niet altijd branche gerelateerd te zijn. Daar is dit ook weer een mooi voorbeeld van. Ons team is dankbaar voor al deze mooie bedrijven die zo betrokken zijn in de regio en zich inzetten voor deze, vaak kwetsbare, doelgroep. “