Nieuwe Ford Mustang

Nog steeds met V8 power

Ford Mustang v.a. € 131.900,-

Voor het echte leven

Met trots kondigen wij, een kleine 60 jaar na de presentatie van de eerste Ford Mustang, de nieuwe Ford Mustang Fastback, Convertible en Dark Horse aan. De nieuwe generatie van de bestverkochte sportauto ter wereld, met een compleet nieuw interieur, een geavanceerde nieuwe V8-motor en scherpere styling. Hiermee is de nieuwe Mustang de beste Mustang ooit.

Een foto zegt meer...

De zevende generatie Mustang spreekt dus een nóg breder publiek aan, ook op basis van het design en de blijvende Mustang heritage. De lage, horizontale boog aan de voorzijde van de motorkap volgt dezelfde lijn als de nieuwe LED-koplampen, waardoor de neus nog meer visuele impact heeft. De slanke daklijn, het brede gestalte – als een sprinter die uit de startblokken schiet – en ingekorte achteroverhang blijven trouw aan de authentieke proporties van de eerste generatie. De verbrede heuppartij legt de nadruk op de kracht boven de wielen, in ware Mustang-stijl. Aan de achterzijde bevinden zich nieuwe, hoekigere ‘signature’ tri-bar lichtunits en een nieuwe diffuser voor een betere aerodynamische balans

Achter het iconische silhouet van de carrosserie, schuilt in de zevende generatie van de Mustang de meest geavanceerde technologie tot nu toe. De cockpit is geheel gericht op de bestuurder en combineert het beste uit het verleden, het heden en de toekomst. Achter het nieuwe, dikkere en aan de onderzijde afgevlakte stuur is een digitaal instrumentenpaneel van 12,4-inch geplaatst. Dit kan in verschillende lay-outs worden geconfigureerd en omvat nieuwe, geheel op de wensen van de bestuurder af te stemmen clusters voor de verschillende rijmodi. Het digitale instrumentenpaneel gaat naadloos over in het centrale 13,2-inch SYNC 4 display, deze is in de richting van de bestuurder gedraaid. Ook de nieuwe Mustang profiteert van Ford Power-Up updates (over the air).

De nieuwe Mustang is in alle uitvoeringen standaard uitgerust met een vierde generatie 5.0 liter V8 benzinemotor als handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen of als 10traps automaat. De Mustang GT mag met 446 pk van start, de Mustang Dark Horse met 453 pk. Let op: de Dark Horse is alleen beschikbaar als fastback. Een uitgebreid overzicht van technische gegevens per uitvoering is te vinden in de prijslijst, evenals de configureerbare combinaties.

Bij de uitgaande Mustang S550 was de Mach 1 het toppunt van de line-up. Sinds de introductie van de Bullitt is dit de eerste keer dat er een nieuwe sub-brand aan de Mustang gekoppeld wordt: de Mustang Dark Horse, een Mustang die volledig is ontwikkeld en afgesteld om elk circuit de baas te kunnen zijn. Voortbordurend op het atletische, scherper gelijnde ontwerp en de digitale belevingswereld van de zevende generatie Mustang, levert de Mustang Dark Horse de meest sportieve, circuitgerichte precisie van alle Mustangs die tot dusverre zijn gebouwd. De Dark Horse is de ultieme expressie voor op het circuit en vormt de basis van de nieuwe race activiteiten van Ford.

Ford kondigt een straatlegale variant van de Mustang GT3 raceauto aan in de vorm van de Mustang GTD, dat staat voor GT Daytona. De Mustang GTD is ontwikkeld ‘to go like hell’ met een geschat vermogen van meer dan 800 pk. In zeer gelimiteerde oplage wordt deze variant in 2025 verwacht. Meer informatie.

Alle Mustang uitvoeringen

Fastback GT 5.0 V8

vanaf € 131.900,-

Convertible GT 5.0 V8

vanaf € 139.900,-

Dark Horse

vanaf € 145.400.-

Meer informatie?

Klik op onderstaande knop voor meer informatie.